Job detailsRefer job: Send to a Friend
 • Share this on Facebook
 • Share this on LinkedIn

Add Add to Saved Jobs

Back
WIJ ZOEKEN EEN Aankoper
Type contract Regular / Permanent
Locatie
BRUSSEL
Belgium
Vacaturenummer req21162
Wie zijn wij? Met 90.000 collega's op vijf continenten is SUEZ een wereldleider in slim en duurzaam afvalbeheer. Op het gebied van water- en afvalmanagement bieden wij overheden, gemeenten en bedrijven slimme oplossingen ter verbetering van hun economische- en omgevingsdoelstellingen

SUEZ Recycling & Recovery Belgium vertaalt het belang van de grondstoffenrevolutie door naar het Belgische landschap, waar we met een stevige opmars bezig zijn om de bevolking en de firma’s te sensibiliseren mee te werken aan de toekomst. Aan de wereld van morgen. Lijkt dit optimistisch of zelfs naïef...? Misschien wel, maar de resultaten bewijzen onze inzet!

Samen met onze meer dan 1900 medewerkers, verspreid over 43 sites, hebben we, in 2018, in het totaal meer dan 3 miljoen ton afval verwerkt – dat is meer dan 400 keer de Eiffeltoren. Interessant is ook dat meer dan 89% van dat afval een volgend leven kreeg in de vorm van hernieuwde grondstoffen of zelf energie.

We doen er niet flauw om: we worden beloond voor onze prestaties met een omzet van €517 miljoen. Hiermee kunnen we nóg meer investeren in innovatie en in de verdere ontwikkeling van onze medewerkers. En gaan we verder de grondstoffenrevolutie aan!


Jouw profiel
 • Je beschikt over een werk- en denkniveau op Masterniveau, bij voorkeur in een technische of economische richting of gelijkwaardig door ervaring. 
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring binnen een aankoopafdeling, waarbij het domein/sector minder belangrijk is dan de gewonnen competenties. Je zou immers een generalistische rol opnemen waar de focus zal liggen op indirecte aankoopcategorieën.   
 • Je bent in staat zelfstandig te werken en initiatief te nemen, dit zowel individueel als in teamverband. 
 • Bovendien beschik je over een doorgedreven tactisch inzicht en ben je een geboren onderhandelaar. 
 • Je bent communicatief sterk, “service-minded” en analytisch. Het spreekt voor zich dat een sterk intern en extern netwerk van primordiaal belang is, waarbij een goede dosis aanpassingsvermogen aanbevolen is. 
 • Je bent zeer goed 3-talig Nederlands – Frans – Engels. 
 • Een voorkennis van SAP/Oracle speelt in je voordeel.  
  De sites die je onder je vleugels neemt bevinden zich over heel België. Een flexibele werkomgeving ligt je wel.

 

Jouw missie

Ter verdere ontwikkeling van het centrale aankoopteam wordt er uitgekeken naar twee ervaren aankopers die mee een belangrijke rol wil opnemen in de evolutie van het Procurement team binnen SUEZ Recycling & Recovery België. We mikken op één Aankoper voor onze non-technical services en één Aankoper voor de technical services. 

In deze rol ben je verantwoordelijk voor:  

 • De visie rond aankoop vanuit de groep mee doorvertalen naar de Belgische omgeving met al de bijhorende complexiteiten en uitdagingen.  
 • Het vervullen van een brugfunctie tussen de aankoopafdeling en de andere afdelingen binnen België in de analyse naar aankoopsynergieën opdat optimale processen vlot kunnen geïmplementeerd worden. 
 • Het meewerken aan het centrale aankoopbeleid dat erop gericht is om tegen de best mogelijke condities goederen en diensten aan te kopen voor het bedrijf. 
 • Actief markt- en leveranciersmanagement waarbij je voor de aan jou toegewezen aankoopcategorieën de juiste balans nastreeft tussen kwaliteit en kost, hierbij rekening houdende met de verwachtingen van je interne klanten. 
 • Dit impliceert dat je steeds pro-actief op zoek gaat naar leveranciers die een meerwaarde kunnen betekenen op het vlak van pricing, kwaliteit, service en innovatie.   
 • Naast de aankoop van goederen en diensten geef je ook adviezen opdat de continuïteit van de processen in de organisatie op korte en lange termijn is gewaarborgd.  
 • Je ondersteunt mee de periodieke rapportage, aan de hand van dewelke de KPI’s opgevolgd worden, en creëert hierbij mogelijkheden om nieuwe inzichten en technologieën toe te passen. 
 • Het uitwerken en implementeren van centrale raamakkoorden voor jouw specifieke aankoopcategorieën, alsook het detecteren van aankoopsynergiën waardoor de financiële besparingsdoelen op jaarbasis mede kunnen behaald worden. 
 • Je neemt deel aan de onderhandelingen over raamovereenkomsten rond aankoop en je bent lid van de Task Force Groups om over deze overeenkomsten te onderhandelen; in dit verband vertegenwoordigt u SUEZ R&R Belgium in de onderhandelingen.

Wat hebben wij te bieden?  

Er is een reden dat je een vacature van SUEZ bekijkt, namelijk: je wil mee de wereld veranderen. Je wil mee een belangrijke schakel zijn in de grondstoffen revolutie, waarin jij het verschil kan maken! En dát willen ál je toekomstige collega’s. Dus die gemeenschappelijk factor lijkt ons alvast de ideale ijsbreker op je eerste werkdag! 

Neem alstublieft je positief kritische geest mee, want vernieuwende ideeën en interessante initiatieven beschouwen we als onze zuurstof. Ook zal je toekomstige manager je maar al te graag meenemen in je persoonlijke ontwikkeling – maar reken er dan maar op dat je hierbinnen ook zal worden uitgedaagd! Je eigen ontwikkeling begint immers bij jezelf.  

Tenslotte willen we ook nog toevoegen dat naast het aantrekkelijk loonspakket mét wagen, tankkaart en een verscheidenheid aan verzekeringen, je je creativiteit ook nog kan loslaten op ons cafetariaplan en zélf mee je extralegale voordelen kan bepalen (type gsm, bedrijfsfiets…).